Sunteți aici: » Cine suntem » Clusterul Green Energy

Clusterul Green Energy

Misiunea clusterului este de a conecta antreprenorii din domeniul biomasei/bioenergie, organizațiile de cercetare, universitățile și administrația publică pentru a consolida cooperarea, a stimula inovarea, a răspândi cunoștințele în domeniul biomasei, cea mai importantă sursă de energie regenerabilă din România.
Scopul este de a defini soluții inovatoare și de a sincroniza producția și utilizarea biomasei prin dezvoltarea lanțului valoric al biomasei și prin consolidarea cooperării între membrii clusterului.

Comisia Europeană defineste clusterul ca fiind un grup de firme, actori economici conecsi si institutii localizate intr-o proximitate geografica si care au ajuns la gradul de marime necesar dezvoltarii de expertiza specializata, servicii, abilitati si furnizori.

Clusterul este format din totalitatea partenerilor care au semnat inițial Acordul de constituire a clusterului, sau care au aderat ulterior la cluster conform regulilor stabilite prin prezentul Regulament.

Acordul de cluster a fost semnat și a intrat în vigoare la data de 14 februarie 2011.

Cele 34 de entități care au semnat documentul constitutiv reprezintă actori economici, entități de cercetare și inovare, autorități publice locale, precum și instituții și companii de consultanță, toate având ca interes dezvoltarea sectorului bioenergiei, în special promovarea producerii energiei din surse locale de biomasă.