Sunteți aici: » Evenimente

Evenimente

Cursuri de formare în cadrul proiectului POCA 

”Green Deal Târgu Secuiesc – Parteneriat local pentru o comunitate sustenabilă și independentă energetic” ID 151537

Green Energy Cluster, în calitate de partener de implementare în România a proiectului P2GreenEST, invită antreprenorii să participe la webinar-ul online ”International Public Procurement”.

Data: 22 februarie 2023

Ora: de la 11:00 până la 12:30

Limba de comunicare: limba engleză

Pentru a participa la eveniment, rugăm să vă înregistrați urmând linkul: https://forms.office.com/e/Pdt7zGAzJB

Participarea este gratuită!

Link-ul de conectare va fi remis ulterior.

AgriPlanta-RomAgroTec 2022
Cea mai dinamică expoziţie agricolă, în câmp, din România

DLG Intermarketing vă așteaptă la AgriPlanta-RomAgroTec în perioada 2-5 iunie 2022, la Fundulea, Jud. Călăraşi!

Detalii pe www.agriplanta.ro

Proiectul AgroBioHeat (H2020) va participa cu un stand pentru a prezenta soluții de încălzire pe biomasă agricolă.

Tranziția către o bioeconomie circulară, gestionarea durabilă a bioresurselor presupune o responsabilitate și o implicare din partea tuturor factorilor interesați. Un rol esențial este conștientizarea potențialului de care dispun regiunile rurale din România și oportunitățile de dezvoltare în acest domeniu.

În acest context Clusterul Green Energy în calitate de partener de proiect AgroBioHeat, Ministerul Economiei, Asociația Clusterelor din România - CLUSTERO în calitate de parteneri de proiect în cadrul GoDanuBio și Institutul de Prognoză Economică al Academiei Române, în calitate de partener de proiect al BE-Rural, precum și Clusterul BioConcept Valea Prahovei, au plăcerea de a vă invita la un eveniment care are ca scop diseminarea rezultatelor proiectelor în domenii legate de bioenergie și bioeconomie și discutarea strategiilor regionale aferente, a recomandărilor de politici în domeniul încălzirii cu agrobiomasă, precum și prezentarea modelelor de business bazate pe bioresurse, a celor mai bune practici în valorificarea agrobiomasei în scop energetic.

 

Clusterul Green Energy, în calitate de partener al proiectului AgrobioHeat – organizează o vizită de studiu virtuală pentru a disemina exemple de soluții de încălzire pe bază de biomasă agricolă – modele dezvoltate și realizate în urma cooperării dintre actorii Clusterului : producători locali de biomasă, producători locali de sisteme de încălzire pe biomasă și facilitatori ai conceptului de 1 sat 1 MW.

Data: 29 aprilie 2022, 11.00 EET / 10.00 CET
Limba: română & engleză

 

Clusterul Green Energy, partener al proiectului AgroBioHeat, vă invită să participați în 20 aprilie și 11 mai 2022 la ediția a treia a evenimentului Bringing VALUE to AGROBIOMASS.

Cea de-a treia ediție a evenimentului este structurată astfel:

Webinar organizat în 20 aprilie 2022, orele 10:00-12:00 CET, virtual, via ZOOM – permite schimburi de cunoștințe și bune practici privind cele mai bune soluții de încălzire și modalitățile de valorificare a surselor locale de producere a energiei, inclusiv a biomasei.

Întâlnirile bilaterale, propuse a se organiza în 11 mai 2022, orele 09:00-19:00 CET, virtual – facilitează discuții directe cu organizații similare din Europa și permit identificarea unor noi parteneri de proiecte și posibilitatea de a dezvolta colaborări. Aceasta este o oportunitate unică de a genera noi contacte de afaceri și contracte. Întâlnirile vor avea loc online și vor fi aranjate în prealabil prin intermediul platformei b2match.

APEL de participare la training (AgroBioHeat)

Clusterul Green Energy organizează în cadrul proiectului AgroBioHeat (GA 818639) două sesiuni de instruire pe tema încălzirii cu biomasă agricolă.
Grupul țintă căruia se adresează trainingul sunt: fabricanți de cazane, instalatori, ingineri, auditori energetici și entități tip ESCO.

Promovarea soluțiilor de încălzire cu biomasă agricolă în cadrul Indagra Romexpo 2021.

Vă așteptăm la - pavilionul B1, stand 10 - pentru a discuta despre cum biomasa agricolă este o resursă considerabilă, regenerabilă și locală, ce poate asigura realizarea țintelor Energetice și Climatice Europene, și totodată să promoveze dezvoltarea rurală și economia circulară.

Agrobioheat - Promoting agrobiomass heating in European rural areas

Webinar: 27 octombrie, 2021
Eveniment de Matchmaking: 3-4 noiembrie, 2021
Cea de-a doua ediție a evenimentului international de matchmaking virtual, care are ca obiectiv asigurarea unui cadru adecvat pentru întâlniri bilaterale între actori interesați în utilizarea intelginetă a bioresurselor din agricultură și producția de alimente, în vederea dezvoltării de noi colaborări, vânzare, cumpărare produse sau schimb de cunoștințe.
Punem accent pe toate utilizările benefice ale biomasei agricole și fluxurile laterale din producția de alimente având în vedere principiile bioeconomiei circulare.
Mai multe detalii: https://bringing-value-to-agrobiomass-2.b2match.io/

Clusterul Green Energy, în calitate de partener al Consorțiului AgroBioHeat are plăcerea de a vă invita să participați la evenimentul ”Soluții de încălzire pe biomasă agricolă pentru comunitățile locale” eveniment care se va desfășura în data de 29 octombrie 2021, începând cu ora 11.00 la WTCBucharest, sala Beijing-Vienna precum și în format online.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului AgroBioHeat în contextul expoziției internaționale Indagra 2021. Evenimentul este înregistrat sub #EUSEW2021.

Clusterul Biomasei Green Energy participă în perioada 8-11 aprilie, la expoziția virtuală #TotulPentruCasaTa, cu proiectul AgroBioHeat - Promovarea soluțiilor de încălzire pe biomasă agricolă în zonele rurale. AgroBioHeat este una dintre soluţiile principale de încălzire bazată pe agrobiomasă care sprijină asigurarea realizării obiectivelor energetice de dezvoltare durabilă, cât şi pe cele climatice.


Membrii Clusterului Green Energy furnizează soluții integrate de încălzire pe biomasă (centrale termice de la 20 kW - 1 MW – marca Biosistem), echipamente necesare obținerii de biomasă (tocătoare etc). Know-how și experiență în instalarea de sisteme pe biomasă (> peste 180). Sisteme pentru ferme și gospodării, școli, săli de sport, clădiri municipale, agro-industrii, sere, case.


Vizita expoziției este gratuită, însă necesită înregistrare prealabilă pe platforma www.virtual.totulpentrucasata.ro.

 

SPIRE STARTUPS  este un program de mentorat gratuit destinat persoanelor și echipelor care au idei de afaceri inovatoare și revoluționare menite să ajute la transformarea biomasei rezultate după decontaminarea celor cinci terenuri poluate cu metale grele din proiectul SPIRE BAIA MARE în produse noi, utilizabile și cu valoare pentru societate. 

Căutăm IDEI pentru transformarea biomasei (deșeuri vegetale/ lemnoase) din zonele contaminate cu metale grele, în valoare, la Baia Mare!

 

De ce să te înscrii? 

O echipă întreagă de specialiști va asista la dezvoltarea și validarea ideii tale în cadrul workshop-urilor, webinarilor tematice și în cadrul sesiunilor de mentorat individual desfășurate în cadrul programului. 
 

Cum să te înscrii?

Foarte simplu! Completează Formularul de Înregistrare și te vom contacta în cel mai scurt timp în cazul în care proiectul tău va fi selectat! 
Aplicația este deschisă până la data de 23 martie 2021.

Proiectul AgroBioHeat organizează un eveniment virtual gratuit de matchmaking – Aducem valoare biomasei agricole – în perioada 10-11 februarie 2021. Scopul este de a facilita cooperarea în ceea ce privește utilizarea durabilă a biomasei din agricultură și din fluxurile secundare din producția de alimente.

Ghid privind înregistrarea la eveniment

Clusterul Green Energy promovează și sensibilizează în mod constant comunitățile locale pentru a adopta soluții și practici durabile în ceea ce privește problemele ecologice, gestionarea deșeurilor, și aspecte legate de producerea de energie din biomasă.
Scopul este de a conștientiza comunitățile despre posibilitățile și practicile durabile în domeniul economiei circulare și al bioenergiei în general.

În acest context, avem plăcerea de a vă invita să participați la un eveniment online, organizat pe platforma Webex, în data de 30 septembrie 2020, cu începere de la ora 11:00 cu tema „Spre comunități sustenabile energetic – soluții de încălzire cu biomasă agricolă în mediul rural„.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și se desfășoară în cadrul proiectului AgroBioHeat.

Evenimentul face parte din seria de evenimente organizate cu ocazia Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile (ESDW).

Discutarea cu membrii clusterului (IMMuri) serviciile dezvoltate in cadrul proiectului COSMENERG 4i, satisfactia membrilor fata de serviciile dezvoltate, precum si prezentarea rezultatelor proiectului COSMENERG 4i.

20 noiembrie 2019, Sfantu Gheorghe

Cu participarea membrilor Clusterului Green Energy (firme) și managementul clusterului.

Eveniment EUSEW în Republica Moldova

Semnarea Memorandumului de colaborare cu Clusterul Energie și Biomasă din Republica Moldova

6-8 iunie 2018, Chișinău, Republica Moldova

Workshop: Producerea energiei în mod sustenabil prin implicarea comunității - Sate bazate pe bioenergie

4 iunie 2018, Sfântu Gheorghe

 

Workshop: Comunități sustenabile energetic

1 iunie, Sfântu Gheorghe

 

Schimb de experiență cu Clusterul Energie și Biomasă din Republica Moldova

26-28 aprilie, Brașov, Sfântu Gheorghe

Workshop Modele de afaceri în bioresurse

23 aprilie 2018

 

Conferința internațională pe tema Sistemelor energetice inteligente

10-12 aprilie 2018, Dublin, Irlanda

Eveniment demonstrativ organizat în cadrul proiectului Biovill

13 aprilie 2018, Estelnic

Training nzeB

21 iunie 2018, Sfântu Gheorghe

Întâlnire de afaceri internațională

26 aprilie 2018, Sfântu Gheorghe

Întâlnire de proiect Cosmenerg

martie 2018, Brașov

Conferința de deschidere a proiectului Cosmenerg 4i

martie 2018, Brașov

Conferinta internationala pe tema valorificarii biomasei pentru productia de energie verde

6-7 martie 2018, Brașov, Sfântu Gheorghe

Workshop în cadrul Săptămânii Economiei Circulare

7 februarie 2018, Sfântu Gheorghe

Conferința Națională a Clusterelor

22-23 noiembrie 2017, București

Întâlnire de proiect BioEnergyTrain

noiembrie 2017, Bruxelles, Belgia

Participare la Conferința internațională ”Grow your Region”

8-9 noiembrie, Valencia, Spania

Participare la workshopul proiectelor Clusters go International

8-9 noiembrie, Valencia, Spania

Eveniment de networking, Innovation Norway

7 noiembrie 2017, București

Participare la Conferința SDEWES

4-8 octombrie 2017, Dubrovnik, Croația

Conferinţa pentru Energie Sustenabilă - CSE 2017 

Octombrie 2017, Brașov

HubX Sfântu Gheorghe

17 octombrie 2017, Sfântu Gheorghe

Buying-in event  BioEnergyTrain

14 septembrie, Graz, Austria

Bi-regional cluster networking and business exchange meeting, Black Sea Horizon

12 septembrie 2017, Budapesta, Ungaria

Vizita de studiu în Norvegia în cadrul proiectului ”Eficiența energetică în zonele rurale”

august 2018, Norvegia

Seminar și vizită de studiu ”Bune practici în utilizarea sustenabilă a biomasei la nivel local”

27 iulie 2017, Brașov

Vizita oficială a Președintelui României în județul Covasna

iulie 2017, Sfântu Gheorghe

Întâlnire de proiect Cosmenerg

iulie 2017, Jablonna, Polonia

Schimb de experiență în cadrul proiectului  Eficiență energetică în zonele rurale

iunie 2017, Bran, Moieciu, Fundata, Belin

Întâlnire de lucru cu reprezentanții Clusterului Energie și Biomasă din Republica Moldova

iunie 2017, Chișinău, Republica Moldova

Eveniment organizat în cadrul Green Week 2017

mai 2017, Sfântu Gheorghe

Eveniment de networking cercetători în bioresurse

9 mai 2017, Brașov

Schimb de experiență, prezentare bune practici Locodeni

mai 2017, Locodeni

Prezentare concept ”Un sat 1 MW”

21 aprilie 2017, Sfântu Gheorghe

Prezentare sate bazate pe energia bio

martie 2017, Praga, Cehia

Conferință și întâlnire de afaceri în Norvegia

14-16 martie 2017, Norvegia 

Înființarea Clusterului Energie și Biomasă din Republica Moldova

martie 2017, Chișinău, Republica Moldova

Schimb de experiență între cercetători

februarie 2017, Sfântu Gheorghe

Workshop pe tema excelența în clustere

ianuarie 2017, Szeged, Ungaria

Clusterul Inovativ al Biomasei Green Energy din România a fost înfiinţat în 2011, de către producători de biomasă, de centrale termice, consumatori de biomasă, autorități publice, universităţi, entități de cercetare și firme de consultanţă. Este o asociere liberă de cooperare, cu elemente inovative şi de cercetare care poate contribui la dezvoltarea acestei activităţi, la obţinerea şi valorificarea biomasei ca sursă de energie regenerabilă cu toate aspectele ce se leagă de acest domeniu.