Sunteți aici: » Membri » Firme

Firme

Lanțul valoric al biomasei cuprinde recoltarea și colectarea, pretratarea, stocarea, transportul și manipularea. Toate aceste operațiuni sunt importante pentru a asigura o aprovizionare stabilă a sistemului de încălzire. Parteneriatul dintre părțile interesate de-a lungul lanțului de aprovizionare este un mijloc de a dezvolta abordări mai eficiente și mai integrate pentru încălzirea cu biomasă. Importanța unei abordări holistice este esențială.


Rolul antreprenorilor în cadrul clusterului:

  • formarea și dezvoltarea lanțului valoric al biomasei
  • dezvoltarea unor sisteme integrate de producere și utilizare a biomasei împreună cu ceilalți actori din Cluster
  • prezenţa comună pe piaţa naţională şi internaţională
  • participarea comună la expoziţii, târguri şi conferinţe de profil naţionale şi internaţionale
  • colaborarea – în funcţie de posibilităţi – în proiecte de dezvoltare
  • elaborarea şi implementarea de proiecte comune
  • colaborarea pe plan profesional cu instituţii, organizaţii de inovare-cercetare; colaborarea cu organizaţii economice pentru dezvoltarea clusterului; colaborare cu autorităţile publice locale şi instituţii 
  • sprijin în formarea profesională a membrilor clusterului
  • susţinerea aderării de noi membrii la cluster

Producătorii de combustibili de biomasă includ: fermierii care cultivă salcii energetice, distribuitori de butași de salcie energetică, producători de pelete și brichete, companii de servicii pentru gestionarea deșeurilor și curățarea zonelor verzi, curățarea pășunilor, servicii de management forestier, companii din industria lemnului etc.


 

Elementul de bază a clusterului este reprezentată de producătorul de cazane Erpek Ind SRL. Compania este un furnizor al instalațiilor de bioenergie și recunoscut pe piața națională. Cazanele sunt complet automatizate și utilizează aplicații de control și monitorizare de la distanță pentru a facilita manipularea și operarea sigură a sistemelor.


 

Furnizori de componente pentru sisteme complexe de încălzire cu biomasă, având în vedere faptul că majoritatea componentelor dintr-un sistem de biomasă sunt interconectate, iar performanța generală a sistemului va depinde de furnizarea de componente compatibile și potrivite necesităților.

 

Companii care asigură echipamente adecvate pentru producția de biomasă.

 

Companii de consultanță, arhitecți, proiectanți, specialiști IT având rolul de a informa membri clusterului cu privire la legislația din domeniul de activitate; furnizare de consultanță specializată; informarea membrilor despre programele de sprijin și finanțare.


 

Consumatori, utilizatorii finali, care sunt operatori ai instalațiilor de încălzire cu biomasă.
Aceste facilități acoperă: utilizatori industriali și agroindustriali, sere, facilități turistice, clădiri publice, facilități de servicii sociale etc.